Kategoriler

Reçeller

Mandalina reçeli

Ocak 30, 2016

Mandalina kış mevsiminin en güzel meyvelerinden biridir. Reçeli de çok güzel olur. Mandalina reçeli yapmak için kokulu ve ince kabuklu mandalina tercih edilmelidir. Bodrum mandalinası bu işlem için çok uygundur. Ben bu reçeli kış mevsiminde geldiğim Bodrum’ da yapıyorum. Ağaçtan kendi ellerimizle topladığımız mandalinaların, pişerken evin içine yaydığı koku muhteşem. Yapacağınız reçeli kısa sürede tüketecekseniz daha az şeker kullanabilirsiniz.

mand4

Malzemeler:

30 adet küçük boy mandalina

6 su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

Mandalinaları iyice yıkayıp bir tencereye koyalım. Üzerlerine çıkacak kadar su koyup kaynatalım. Yaklaşık 15 dakika kaynayınca suyunu süzelim ve tekrar su koyup tekrar kaynatalım. 15 dakika kadar kaynayınca süzgece koyup sularının iyice süzülmesini bekleyelim. Bu işlemle mandalina kabuklarının acısını almış oluruz.

mand5

Mandalinalar soğuyunca her birini  enlemesine ikiye bölüp bıçak ucu ile çekirdeklerini çıkaralım.

mand

Çekirdeklerini çıkardığımız  mandalinaları tenceremize bir sıra dizelim ve üzerlerine toz şeker serpelim. Şekerlerin üzerine tekrar mandalinaları dizelim ve şeker serpelim. Bu işlemi mandalinalar bitene kadar tekrar edelim.

mand1 mand2

Tenceremizi ocağa koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 35 dakika kaynatalım. Kaynama süresince arada sırada tenceremizi sallayarak mandalinalar ile suyun karışmasını sağlayalım. Süre sonunda limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika kadar kaynatıp reçelimizi ocaktan alalım. Reçel sıcakken kavanozlara koyup, ağızlarını sıkıca kapatalım. Soğuduktan sonra serin bir yerde muhafaza edelim.

mand3

Afiyet olsun.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*